Víno
VŠETKO MÁ SVOJ ČAS
Z nášho pohľadu má byť víno vyjadrením teroáru, ročníka, a samozrejme odrody. Víno ale nemôže byť každý rok rovnakej chuti, tak, ako neboli rovnaké klimatické podmienky dozrievania hrozna. Veľa ďalších faktorov okrem počasia vplýva na kvalitu hrozna a tým aj na kvalitu vína. Ibaže by sme mu k dosiahnutiu rovnakej chute každý rok nejako pomohli....toto rozhodne nie je naša cesta.
My vyrábame vína živé, ktoré budú autentickým odrazom ročníka, odrody, vône, počasia. Chceme ponechať vo víne to, čo vo víne byť má, a zároveň nič neodoberať a nepridávať mu niečo neprirodzené.
Každému nášmu vínku doprajeme čo potrebuje, správny čas na prirodzené zrenie.
Pri bielych vínach je to minimálne 1 rok, pri červených až 3 roky.
Naše vína zrejú v drevených dubových sudoch.
Archivácia vo vlastnej Dragúňovej pivnici.
Výroba prírodných vín z vlastných viníc
Cesta, ako sa to snažíme dosiahnuť, je dopestovanie čo najzdravšieho hrozna vo vlastných vinohradoch, šetrný ručný zber, rýchle spracovanie a výroba prívlastkových vín v najvyššej kvalite. Naše hrozná zrejú v našich vlastných vinohradoch Hašardíky a Vrštek v Komjaticiach.